Villanyszerelés aljzatbetonban, simafalú, hajlékony védőcsővel – Symalen technológia

symalen

A Symalen technológia jelentősége villanyszerelés területén a téglafalban és az aljzatbetonban történő csövezési eljárás megváltozásában áll. Manapság egy építkezésen nincs idő addig várni, amíg a villanyszerelő kivési a védőcsövek helyét. A Symalen technológia alkalmazása esetén a védőcső célirányosan a szerelőbetonra van fektetve, onnan kell felállásokat készíteni az elosztóhoz és a szerelvényekhez, így sokkal kevesebb horonyvésésre van szükség, mint eddig.

A technológia jelentősége, hogy a védőcsövet célirányosan az elosztótól a szerelvényekig, illetve a szerelvények között, a szerelőbetonon kell vezetni.

A Symalen Technológia modernebb gondolkodásmódot kíván a tervezőktől, kivitelezőktől egyaránt. A Symalen csövek födémből történő levezetése, illetve szerelőbetonról a falra való függőleges fölfűzése leegyszerűsíti a villanyszerelők munkáját. A Symalen Technológia előnye, hogy a falszerkezetek nem gyengülnek, mivel nincs vízszintes vésés; az oldalfalakon lévő kötés-, leágazó, pihentető dobozokra nincs szükség; a kötések a mély szerelvénydobozban, a szerelvények mögött helyezkednek el; kb. 40-50 %-os a munkaidő megtakarítás; kb. 30-35 %-os a cső és vezeték megtakarítás; tervdokumentációja új, egyszerűbb rajzolási technikát kíván; a védőcsövek mentén nem keletkezik hőhíd, nincs penészesedés.

symalen-cso

További előnyt jelent, hogy kevesebb a fizikai és gépi erő (horonyvágó, -tárcsa) használat; nem kell kivágni a tapétát, esetleg „kikopogtatni”, majd kivésni a falat a kötésdobozt keresve; a villanyszerelés a különböző épületgépészeti csövezések mellett is megfér; padlófűtés esetén a fal tövében kell vezetni a védőcsövet, de ekkor sincs szükség vízszintes vésésre. Rendkívül fontos, hogy a Symalennel télen is lehet dolgozni. A lépésálló gégecső hidegben rideg lesz, könnyen törik, s később a betonban már nem lehet cserélni. Betonozáskor, vibráláskor a gégecső meghajlik, “loknis” lesz, s nagyon nehéz a vezetéket behúzni; utánhúzni nem lehet. Ezzel szemben a Symalen Technológia hidegben is alkalmazható.

symalen-beepites

A Symalen technológia alkalmazható aljzatbetonban, falszerkezetekben,monolit betonban. A vállalkozók szempontjából különösen fontos a Symalen technológia alkalmazása. Ha ezt a technológiát választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy időt takarítunk meg. Ez az előny felbecsülhetetlen, hiszen manapság rövidebb idő alatt több lakást kell elkészíteni. Használatával kevesebb munkára van szükség, rövidebb a szerelési idő.

Forrás: eltszer.hu
Eltszer Kft.